Who are we?

Március 29-én hivatalosan is elindítottuk a Közteher – közösségi cargobike-megosztó rendszert. Mintegy 100 barátunk és vendégünk csatlakozott a bulihoz, amely egyben arra is szolgált, hogy új potenciális partnerekkel és kerékpárgazdákkal találkozzunk.
A rendszer nonprofit alapon működik, azzal a céllal, hogy a város különböző típusú cargobike-jait és utánfutóit elérhetővé tegye a polgárok és szervezetek számára a város különböző pontjain. Alapja az adományozás és az önszerveződés.
A rendszert egy kölni székhelyű német kollektívával együttműködve fejlesztették ki, amely lehetővé tette, hogy több mint 70 különböző kezdeményezés Németországban, Ausztriában és most már Magyarországon is igénybe vehessen egy nyílt forráskódú foglalási platformot (amelyet a kezdeti elindítása után rendszeresen frissítettek.) ez a rész talán felesleges.
Jelenleg hat cargobiciklit és három utánfutót kínálunk négy különböző budai és pesti fogadóhelyen.
Jelenleg több partnerrel és állampolgárral folytatunk tárgyalásokat a kerékpárok számának és a helyszínek bővítéséről. Keressen minket bátran, ha érdekli egy, a rendszerben használható cargobike vagy utánfutó kölcsönzése, vagy egy új fogadóhely létrehozásában való közreműködés egy közösség számára elérhető helyen. Szintén bátran adományozhat, hogy támogasson minket.
A cargobike-okkal és utánfutókkal szállítani lehet bútorokat, egy piknikhez szükséges dolgokat, hangszereket, könyveket vagy szerszámokat… Ez egyúttal egy barátságos módja annak is, hogy egy kellemes utat megosszon a gyerekeivel vagy a kutyájával!

Az indulás óta a rendelkezésre álló cargobike-okat és utánfutókat már 20 alkalommal kölcsönözték ki, és a tavasz beköszöntével egyre nagyobb az érdeklődés irántuk.
Sikeresen részt vettünk az I bike Budapest felvonuláson is, és a rendezvény szervezőivel együttműködve megszerveztük az első I Cargobike Budapestet. Emellett folytattuk a rendszeres nyilvános rendezvényeket, amelyeken először Budapesten és Zsámbokon is megtanítjuk az embereket a cargobike használatára.

A Cargonomia egy nonprofit szervezet, amely támogatja a helyi bioélelmiszer-termelést, a vidéki/városi párbeszédet és együttműködést, a fenntartható közlekedési megoldásokat és oktatást, a degrowth, az átmenet, a fenntarthatóság, a jólét, a demokrácia és az alternatív gazdasági rendszerek kutatását.
További információ itt: www.cargonomia.hu

Partnerek és kerékpárok listája:

II. János Pál pápa tér – Hampi Cargo, Mastiff, Piros Utánfutó, Kék Szöcske Cargo, Zöld Szöcske Cargo
Golya Közösségi Haz – Pink Szöcske Cargo, Kerékpar Utanfuto és babakocsi egyben
Cyclonomia, Bertalan Lajos 24-26, 1111 – Narancs Szöcske Cargo
Cargonomia csapat
www.cargonomia.hu
Kövessen minket itt.